Waarom je met zelfvertrouwen financieel succesvol kan worden

Krijg je ook koude rillingen als het over geld gaat? Denk je dan dat je er te weinig van hebt of anderen te veel? Ben je er van overtuigd dat geld niet gelukkig maakt?

Is geld een issue of kan je wel financieel succesvol worden? Misschien heb je een weerstand tegenover overvloed in je leven? Of misschien weet je niet goed hoe die overvloed aan te trekken?

Je bent geen uitzondering. Bij ieder van ons brengt geld of het idee aan geld blokkades op. Vaak denken we dat geld niet gelukkig maakt, zo zegt het cliché. We zijn er van overtuigd dat onze rijkdom in onze vrienden, familie, geluk en gezondheid schuilt. We schermen soms het materiële, commerciële of niet-spirituele af van financieel succesvol zijn. Het wordt in onze cultuur of voor onze persoonlijkheid niet als oprecht ervaren.

Denk opnieuw

Dan is het nu tijd voor een revolutionaire verandering in je denkpatroon. Jij kan met zelfvertrouwen eindeloos financieel succesvol worden, gewoon omdat je het aantrekt.

Hoe jouw zelfvertrouwen je geldstroom bepaalt

Wat denk je ervan als ik je vertel dat overvloed, dus ook financiële rijkdom, op elk gebied in je leven mogelijk is? Geloof je me? Stel jezelf even de volgende vragen, in de juiste volgorde:

– Waarom zou je niet veel geld mogen hebben?

– Waarom zou je op elk gebied gelukkig mogen zijn, maar is financieel succesvol worden niet toegestaan?

– Waarom is rijkdom niet spiritueel?

Je kan op elke vraag verschillende logische antwoorden geven, maar als je het nu eens anders bekijkt. Geld is energie en energie moet stromen. Geld is net als bloed en dat moet ook stromen, indien niet, dan heb je een groot probleem. Het is wel degelijk spiritueel verantwoord om geld te vragen voor verleende diensten, dat gaat gepaard met zelfvertrouwen. Je geeft energie en daarvoor krijg je ook energie in de plaats. Die energie kan zijn in de vorm van geld, maar ook bijvoorbeeld een wederdienst. Geld is nu eenmaal een algemeen aanvaard ruilmiddel in de hele wereld, dus daar moet je met zelfvertrouwen gebruik van maken. Het is aan de andere kan ook maar geld, dus om financieel succesvol te worden moet je vooral geloven dat ook jij recht hebt om dat geld te ontvangen.

Jij verdient het om financieel succesvol te worden

Probeer even deze gedachte: als je kind, je moeder of je geliefde ernstig ziek wordt, dan denk je er geen twee keer over na dat die verzorging nodig heeft. Net zoals ieder ander, heb jij zelf ook een dak boven je hoofd nodig, waterdichte schoenen in de winter en de mogelijkheid om gezond, evenwichtig en lekker te eten. Daar heb je allemaal geld voor nodig, dus dat moet je aantrekken. Omgekeerd geldt hetzelfde: als jij al geld in overvloed hebt, dan heb jij toch ook dat hart van goud dat mensen in nood helpt?

Je hoeft niet religieus te zijn om te geloven dat er een hogere kracht bestaat. Zelfs zonder in God te geloven, kan het toch gebeuren dat je in uiterste nood je aandacht naar “boven” richt. Heb je ook in een radeloos moment eens om hulp gevraagd terwijl je je blik naar de hemel richtte of naar een bepaald symbool? Welke deze hogere kracht ook is en in welke status van uiterste nood je ook bent, ik noem deze kracht het Universum. Bekijk het als een online postorderbedrijf zoals bol.com: je zoekt iets leuks uit dat je zou willen, je bestelt het en het wordt bezorgd.

Zo simpel als bestellen en ontvangen

Jij mag alles vragen, zolang het niemand schaadt of benadeelt. Als je het met zelfvertrouwen vraagt, overtuigd dat je het waard bent, zul je het ook krijgen. Dat geldt ook voor geld, zolang niemand er een nadeel van ondervindt dat jij behoorlijk betaald krijgt voor wat je geeft in het leven, dan zul je het krijgen.

Financieel succesvol worden is dus een kwestie van puur zelfvertrouwen. Als jij in je diepere bewustzijn niet gelooft dat je dit geld verdient, dat het niet spiritueel of verantwoord is, dan komt het ook niet naar je toe. Met andere woorden, dan bestel je iets verkeerds bij bol.com of je geeft het foute adres op en wat je wilt komt niet naar je toe. Iemand anders die het wel correct heeft besteld krijgt dan jouw pakketje.

Hoe je kan ontvangen met zelfvertrouwen

Stel jezelf voor: je kreeg vanmorgen te horen dat jouw loon verdubbeld wordt. Zo maar, in één keer. Hoe ga je daarop reageren? Ga je jezelf afvragen of je daarvoor harder gaat moeten werken, of dat je andere dingen zal moeten opgeven? Denk je misschien dat het een grap is? Of dat dat nu wel echt heel veel is?

Deze reacties zijn heel gebruikelijk, maar volledig overbodig. Er zitten bij iedereen namelijk blokkades als het gaat over ontvangen. Maar je bent het volledig waard om te krijgen wat je wilt. Jij verdient om financieel succesvol te worden! Je bent een machtig, krachtig wezen. Je kan alles creëren, wat je maar wilt. Als je het zelfvertrouwen kan opbrengen.

Om te kunnen ontvangen moet je volledig kunnen openstaan en onbevangen geloven dat je het waard bent. Als je niet genoeg zelfvertrouwen hebt om financieel succesvol te worden, zal het Universum jou niet waardig genoeg vinden om het je te geven. Zo simpel is het. Je krijgt precies datgene wat je uitzendt. Wat zend jij uit?

Maak ruimte voor geld

Wanneer je financieel succesvol wilt worden, is het nodig om plaats te maken voor overvloed. Creëer dus een verwelkomende ruimte in je leven voor geld. Je wilt genoeg geld ontvangen om datgene te doen wat je leuk vindt en liefst nog een beetje meer. Begin dus met het uitzenden van ontvangende gedachten. Gedachten zijn energie, wat je uitzendt krijg je dus ook terug. Zend het zelfvertrouwen uit dat je kan ontvangen wat je wilt. Het is je recht! Voel je waardig om financieel succesvol te worden en geld te ontvangen. Ook jij verdient het om in een mooi huis te wonen, om genoeg geld ter beschikking te hebben en om te doen wat je verlangt.

Maak vanaf vandaag een einde aan beklemmende gedachten en blokkades. Die staan alleen maar tussen jou en de overvloed in. Stel je open, onbevangen als een kind vol zelfvertrouwen, zodat je daadwerkelijk in staat bent financieel succesvol te worden en te ontvangen wat jou toekomt.

Jij bent de oplossing en niet het probleem

Er hangt een grote lading aan het begrip geld. Dit gaat van verdienen in de letterlijke zowel als de emotionele zin, tot niet-spiritueel zijn en jaloezie. Een manier om hier mee om te gaan is jezelf als onderdeel van de oplossing te zien. Het probleem dat geld in vele hoofden creëert draagt bij aan de zwaarte van het concept. Als je jezelf ziet als drager van positieve geldenergie en dus een oplossing voor wat als probleem wordt ervaren, haal je de negatieve associaties weg. Je schenkt positieve aandacht en maakt van financieel succesvol worden dus iets moois.

Bekijk rijkdom voor wat het is, deel het en leer het te ontvangen met zelfvertrouwen. Hoe meer je deelt, hoe meer je zult ontvangen. Als je onvoorwaardelijk deelt, zend je het signaal uit dat je je geen zorgen maakt om wat je weg geeft. De zwaarheid van het begrip geld verdwijnt voor jou en dat heelt onmiddellijk de blokkade die er zat op het ontvangen.

Wat denk je? Ben je er klaar voor om met zelfvertrouwen financieel succesvol te worden?

Om af te sluiten som ik even wat kernbegrippen op, zodat je meteen van start kan gaan in je dagelijkse leven:

– Geld is goed, doorbreek de negatieve gedachten

– Geld aantrekken maakt niet minder spiritueel als geluk, gezondheid of vrienden aantrekken

– Durf te vragen en je zult krijgen, zoals een bestelling bij bol.com

– Geld moet stromen zoals bloed en energie

– Zend de gedachte uit dat jij het verdient en je zult het aantrekken

– Focus op de oplossing die geld biedt en niet op het probleem