Negatieve mensen en geld

Wil je weten hoe je om moet gaan met negatieve mensen wanneer jij meer geld wilt aantrekken?

Niet!!

Dit betekent niet dat je ze niet per se hoeft te verbannen uit je leven. Wordt er alleen bewust van waar zij staan.

Wil je weten waarom? Omdat we allemaal van tijd tot tijd eventjes chagrijnig zijn. We hebben dit nodig om te ontladen en te groeien. Dat is helemaal goed. De valkuil zit hem in de tijdsduur. Laat je negativiteit niet langer duren dan nodig is.

In de persoonlijke ontwikkelingswereld wordt het vaak afgekeurd om negatief te zijn, om te praten over dingen die een “lagere vibratie” hebben zoals klagen, gefrustreerd zijn of boos worden. Maar als je hiermee dan de rol van de natuurlijke eb en vloed van energie ontkent, ontken je jezelf. Het is belangrijk om de waarde van contrasterende energie te herkennen. Zo is onze wereld nu eenmaal opgebouwd.

Het kan magisch zijn om jezelf toe te staan ​​je helemaal te wentelen in die shit zooi en voor een korte periode negatief te zijn. Dat is nodig, die energie moet er namelijk uit. Doe je dat niet of onvoldoende, dan kan het in je fysieke lichaam vastkomen te zitten, met alle gevolgen van dien.

Waar ligt de grens?

Wanneer wordt het eng? Wanneer je je gevoelens op andere mensen projecteert of opzettelijk boos, gemeen of beledigend bent. Doe dit niet, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn.

Mensen die snel negatief doen zijn meestal jaloers en angstig vanwege hun eigen onzekerheden. Het heeft niets met jou te maken.

Veel van mijn klanten, vooral aan het begin van hun manifesterende reis, melden dat ze problemen hebben met andere mensen om hen heen die negatief zijn, en willen weten hoe ze ermee om moeten gaan.

Ik help ze dan te herinneren om het niet persoonlijk op te vatten. De ultieme sleutel is om te onthouden dat niets je energieveld kan beschadigen zonder jouw toestemming. Dit betekent dat je jezelf actief kunt beschermen tegen energie die je mogelijk kan ontkrachten/ negatief kan beïnvloeden.

Jouw unieke reis

Iedereen is bezig met zijn eigen unieke reis. Soms heb je weken waarbij je hoog in je energie zit. En er zullen weken zijn die gevuld worden met tranen, woedeaanvallen en op angst gebaseerde reacties. Dat is niet erg. Hoe meer je hiermee bezig bent, hoe korter deze donkere weken zullen zijn. Uiteindelijk kan je het in een oogwenk transformeren naar een prettig gevoel.

Levens veranderen. Nieuwe ervaringen en mensen komen in je leven. Dit betekent ook dat anderen verdwijnen uit je leven indien zij niet met je meegroeien. Vooral wanneer je gekozen hebt om aan jezelf te werken en te groeien naar een leven zoals jij dat graag wilt is het belangrijk dat je geïnspireerde actie onderneemt en je vreugdevol voelt. Wanneer je actief vreugde nastreeft, verdwijnt de negatieve energie.

Je wordt sterk beïnvloed door je sociale omgeving

Maar wat nu als het een gewoonte is van iemand om zich steeds negatief te uiten? Dan wordt het een heel ander verhaal. Beeld je eens in dat je dag in, dag uit omgaat met negatieve mensen. Wat zou er dan met jou gebeuren? Denk je dat je je staande zult gaan houden tussen deze mensen, en nog volop positief in het leven kunt staan? Ik heb zo mijn twijfels. Ik weet namelijk zeker dat je net zo negatief wordt als deze mensen. En ergens diep in jou wil je niet negatief zijn of worden.

Wanneer jouw omgeving, je sociale contacten of jouw collega’s, sterk neigen naar een negatieve kijk op het leven, dan is het goed mogelijk dat jouw denkwijze ook beïnvloed wordt en dat je ook een negatieve kijk zult krijgen op de wereld waardoor jij je ook negatief gaat uiten. Het gevaar hiervan is dat je je ongelukkiger gaat voelen.

Vaak zijn negatieve mensen niet succesvol met geld, of met overvloed. Geld heeft een directe link met hoe je je voelt. Wanneer jij je goed voelt, blij en dankbaar, dan is de kans groot dat je meer rijkdom ervaart, en dus ook meer geld. Wordt jouw leven gekenmerkt door klagen, depressies, moeheid, chagrijnigheid, en frustraties? Dan heb je ook geen goede financiële blauwdruk, want het geld blijft waarschijnlijk weg.

Je leeft het leven van een ander

Het is dus verstandig om selectief te zijn in de mensen met wie je intensief omgaat. Deze mensen beïnvloeden uiteindelijk wie wij zijn. Zij bepalen de harmonie van de gesprekken en hebben de neiging om overtuigingen op te leggen of deze te verdedigen. Dit kan ons zodanig beïnvloeden dat we onze meningen transformeren naar wat zij geloven. Onze gedachten worden hierdoor beïnvloed waardoor wij daarnaar gaan handelen. En jouw gedrag wordt dan eigenlijk een afspiegeling van de mensen met wie je het meest omgaat.

Dit heb je al eerder meegemaakt. Zeker wanneer je uit een gezin komt die ook heeft geworsteld met (weinig) geld. Jouw ouders hebben jou ook op een onbewust manier beïnvloed met hun overtuigingen, gedachten, gedragingen, geklaag, zonder dat je daar bewust van was. Zij wisten niet beter, en dat geldt ook voor jou. Jouw ouders waren jouw voorbeeld en je hebt dat als waarheid aangenomen.

Keuzevrijheid

Nu ben je volwassen en heb je de mogelijkheid om voor iets anders te kiezen. Jij kan de regie over jouw leven weer terugnemen om een leven te leiden die jij zelf wilt. Die keuzevrijheid heb je. Dit komt allemaal ten goede van jouw succes naar meer geld.

Een benadering van de andere kant is namelijk ook mogelijk. Want wanneer je beïnvloed wordt door mensen die succes hebben met geld creëren, zoals ik, dan is kans groot dat het mogelijk is dat jij ook snel succes zult gaan krijgen in het aantrekken van meer geld. Zo werkt het nu eenmaal. Tenzij je liever in een hoek gaat zitten zielig doen over hoe je het liever zou hebben gezien.

Waar wij maar gedeeltelijk invloed op hebben!

Er blijven altijd mensen rondom ons aanwezig waar we weinig invloed op uit kunnen oefenen. Deze mensen kom je overal adhoc tegen. Op straat, in de supermarkt, tijdens feestjes, aan de kassa, etc. Daar is weinig aan te doen, behalve door maar zo kort mogelijk bij ze in de buurt te blijven. Die keuze heb je namelijk.

Dan heb je natuurlijk ook nog de media, zoals de televisie, radio en kranten. De media kunnen alleen maar van 1 ding leven, en dat is van slecht nieuws. Dat is hun inkomstenbron. Wanneer er weer een groepering in een land is afgeslacht, is dat wereldnieuws, en tegenwoordig is de aandachtspanne daarvan al behoorlijk gehalveerd omdat wij bijna ongevoelig zijn geworden voor dit nieuws en deze beelden.

Is het van waarde?

Aan de andere kant kan je je ook afvragen wat voor toegevoegde waarde dit soort nieuws aan jou leven geeft. Is dat compassie? Schuldgevoel? En dan? Wat kun je daaraan doen? Jij zit hier veilig in Nederland, en die mensen hebben daar maar mee te dealen. Jij kunt daar verder niets mee. Of boek je meteen een vliegreis om daar naar toe te gaan om ze te helpen? Voel je hoe absurd dit gaat worden. Ik wil absoluut niet dat je je ogen ervoor sluit. Integendeel. Want stel dat je volgend jaar miljoenen verdient en je wilt de nabestaanden helpen met een goed plan, dan heeft dat een doel gehad. Maar vooralsnog heb jij het geld niet, en kan je je beter beschermen tegen dat soort negatieve invloeden. Zeker als jij uit je huidige situatie wilt komen. Hier heb je dus wel degelijk enigszins invloed op.

Groepsbewustzijn

Je wilt voorkomen dat anderen je zelfvertrouwen gaan ondermijnen. Deze mensen willen niet dat jij succes hebt door anders te gaan denken en te voelen. Daardoor voelen zijnzich bedreigd, want tegen wie moeten zij nu klagen? Dit zie je ook gebeuren bij krabben. Wanneer je aantal krabben plaatst onder een omgekeerde emmer, dan zullen een paar krabben gemakkelijk onder die emmer uit kunnen ontsnappen. Dat lukt ze niet, want zij worden door de anderen tegengehouden omdat ze niet willen dat ze ontsnappen. Het collectieve brein zegt, als het mij niet lukt, dan lukt het jou ook niet, en laten wij met zijn alle ten onder gaan. Eén voor allen, allen voor één.

Het is essentieel dat je hieraan gaat werken. Het jouw taak om jouw omgeving goed af te stemmen op wat jij wilt. Stel jezelf daarom de volgende vragen wanneer jij kijkt naar je omgeving:

  1. Wie zijn de mensen waar ik veel mee omga?
  2. Helpen zij mij vooruit door mij te steunen of remmen zij mij af?
  3. Ben ik door hun te beïnvloeden?
  4. Zijn deze invloeden positief of negatief?
  5. Staan zij open om te leren en te groeien?

Neem hier even de tijd voor. Plaats deze mensen voor je en bekijk ze eens nauwkeurig. Is het mogelijk dat zij een afspiegeling zijn van wie je nu bent? Of zijn ze juist van toegevoegde waarde, en staan ze achter jouw wensen? En waarom zijn ze in jouw leven? Is dat toevallig gebeurd? Zijn ze jeugdvrienden? Wie van hun staan haaks op wat jij belangrijk vindt?

Welke keuzes maak jij?

Kies bewust want het gaat om jouw keuzes met betrekking tot jouw financiën. Daar moet je niet te licht over denken. Jouw verlangens naar meer geld mogen nooit ondergeschikt zijn ten opzichte van wat zij belangrijk vinden.

Wanneer jij ernstig ziek bent, dan kijk je ook onder andere naar je eetpatroon en de keuzes die je daarin maakt. We gaan een weg banen door het aanbod van de supermarkt en laten steeds meer toxische producten achterwegen, om uiteindelijk een betere gezondheid te creëren. Dit lijkt logisch, maar we doen dit niet met onze omgeving met betrekking tot ons geluk en welvaart. Als je je gezondheid belangrijk maakt, waarom niet je geld? Het leven is te kort om niet nu bewuste keuzes te maken.

Respect

Bovenstaande heeft alles te maken met hoe respectvol ben je naar jezelf toe bent? En hoeveel vertrouwen je in jezelf hebt? Want waarom zou je de meningen en de realiteiten van anderen, die wellicht geen rijkdom kennen, vrijwillig toelaten in jouw leven? Is het niet logischer om je te omringen met mensen die rijkdom hebben gecreëerd? Zou je niet liever door hun beïnvloed willen worden? Slechter ga je er in ieder geval niet van worden. Ik zeg dat je er alleen maar beter van gaat worden.

Wat heb je nodig?

Ik stel altijd vragen. “Wat wil je?”, is meteen de eerste vraag waar een ieder al op vastloopt. Je hebt meestal wel een referentiekader van wat je niet wilt. Dat is goed. Zonder dat kan je niet bepalen wat je wel wilt. Om datgene te definiëren wat je wel wilt, blijkt een moeilijke klus zijn. Een simpelere vraag is: “Wat heb je nodig om een volgende stap in je denken te kunnen zetten”. En dit is heel persoonlijk. Dat klinkt flauw, maar een quick fix is niet altijd passend voor elk persoon. Het hangt nauw samen met jouw wensen en verlangens. Het is aan jou om dit te onderzoeken.

Jaren geleden stond ik voor hetzelfde. Ik baalde er zo enorm van dat ik niet genoeg geld had om die ene leuke blouse te kunnen kopen. Iets nieuws om even die onvrede in mijzelf te sussen. Gewoon om mijzelf te kunnen vertellen dat ik het waard ben. En dat niet kunnen kopen bleef aan mij knagen. Als ik daaraan denk voel ik nog steeds die stress en frustratie. En dat wil ik niet meer.

Kwaliteit van je leven

Toen ging ik beseffen dat ik helderheid moest creëren om te bepalen wat ik WEL wil. Daarvoor gebruikte ik een stappenplan die mij hielp uit die gebaande frustratie en doemdenken te komen. Toen besefte ik ook dat de manier van denken en het uitspreken van waar ik aan dacht, de fundering vormde voor de kwaliteit van mijn leven. Ik kijk nu anders tegen de wereld aan. Ik ging mij meer verdiepen in de mensen die het allemaal wel hebben gemaakt. Met succes!

De belangrijkste vraag is: Met wie ga jij momenteel om? Wanneer jouw behoefte of verlangen groter is dan wat je omgeving je nu kan bieden, dan zou het goed kunnen dat het misschien tijd is om uit die omgeving te stappen om je gelddromen werkelijkheid te zien worden.

Leer mij kennen. Lees mijn blogs. Download mijn e-book. En jouw leven zal gegarandeerd veranderen.