Het is de bedoeling om je in je geldgebrek te houden

Is dat niet schrikken? De overheid wil jou in dat geldgebrek houden? En toch is dit de waarheid.

Wat leren wij eigenlijk op school?

Op school wordt ons niet geleerd om te leren hoe je geld moet verdienen. Ze leren hoe je voor een werkgever moet werken, of een dokter, een advocaat, of een business manager moet worden. Het schoolsysteem houdt je arm. Daarom dat deze beroepen lange dagen kennen en eigenlijk niet veel verdienen wanneer je het uitzet tegen de verdiensten. Met andere woorden, je kan hier niet praten over rijkdom en overvloed.

Vraag maar eens aan een willekeurig iemand waarom de scholen ons niet leren hoe je geld moet verdienen. Hij of zij heeft daar geen antwoord op. Is dat niet vreemd? Moeten we dat dan niet leren?

Nee, dat is niet vreemd. Jouw taak is om te leren voor een baan. Om professioneel te worden in het uitvoeren van een functie. Je krijgt dan een specialisten status. Echter dit is niet hetzelfde als hoe goed om te gaan met geld, hoe geld aan te trekken.

Specialist zijn

Een specialist zijn, geeft namelijk niet de garantie dat je veel of in ieder geval meer dan voldoende geld verdiend om aan het einde van een maand geld over te houden zonder in te hoeven boeten op de leuke dingen die je wilt doen.

Een specialist zijn geeft ook geen garantie dat je met passie je werk uitvoert en dat je daar voldoening van krijgt ook niet. Dat je elke ochtend met plezier je bed uitspringt om naar je werk te gaan. Hoeveel knappe geleerden krijgen te maken met een burn-out? Of raken failliet?

Het is de overheid die bepaald wat je moet leren en wat niet. En zo wordt dat ook generatie op generatie door gegeven. Vooral als een aantal generaties niets anders weten dan wat rondkomen is van een middelmatig salaris. Er is geen ruimte voor het ontplooien van je potentie want daar is geen geld voor. Armoede en geldgebrek wordt op deze wijze geleerd en in stand gehouden.

De kinderen van ouders met schulden of armoede krijgen zelf later geldproblemen

Wetenschappelijke onderzoekers van de Radboud Universiteit hebben duizenden kinderen ondervraagt, en konden niet anders concluderen dan dat kinderen van ouders die geldproblemen ervaren, vaker geconfronteerd werden met schulden op latere leeftijd.

Als je er zo over nadenkt, had je dan niet op school willen leren hoe je met geld om moet gaan? Nu zitten mensen thuis te worstelen met geld. Maken zich zorgen over geld. Krijgen hun financiën niet op orde, of ze zijn niet gelukkig met hun baan, ondanks dat ze goed verdienen, maar beleven er totaal geen plezier aan. Zo is ons dat geleerd.

Kinderen zijn niet gek

Kinderen zien snel genoeg wanneer je als ouder geen geld hebt of in de schulden zit. En welk voorbeeld wil je je kinderen meegeven? Zorg voor een goede baan, dan kan je een auto en een huis kopen. Dit is een inkoppertje, maar je leert niet hoe je op eenvoudige manier geld kunt aantrekken wanneer jij zit te worstelen en er geen betaalbare auto of koopwoning is. Of er word je verteld dat geld des duivels is, of je wordt nooit rijk, etc. Dit zijn overtuigingen die kinderen en jezelf niet helpen.

De grootste fout die gemaakt wordt, is te geloven dat geld jou niet helpt. Klinkt vreemd toch? Want wanneer je dan de staatsloterij wint, waardoor je al dat geld er zo snel doorheen jagen dat je in no-time weer met lege handen staat. Ook mensen die snel geld verdienen zullen dan na 5 jaar failliet zijn.

Een ander probleem

De Amerikaanse wetenschapper Dr. Bruce Lipton, gespecialiseerd in celbiologie, praat hier ook over. Na uitgebreid onderzoek naar de moleculaire processen waarmee cellen informatie verwerken, bleek dat het niet de genen zijn die ons gedrag bepalen, maar dat juist externe factoren genen kunnen aan- of uitzetten. Dus met andere woorden, door onze afkomst worden genen op een bepaalde manier beïnvloed. Genen worden getriggerd door onze waarnemingen, onze gedachten en overtuigingen.

Overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, beïnvloeden jouw genen en dus jouw gedrag. En dit is interessant.

Wat gaat hier mis?

Het is jouw financiële opvoeding in combinatie met je mindset dat zorgt voor geldgebrek. Als eerste is het dus van belang om je mindset te veranderen.

Doordat je met geldgebrek gedachten rondloopt, zal je geen leven hebben waarbij geld eenvoudig naar je toestroomt. Wanneer ik dit zei tegen mensen, die enorm vechten tegen geldgebrek en schulden, dan worden ze vaak boos. Ze voelen zich schuldig, want ze denken dat je hen aanspreekt op hun verantwoordelijkheid. En om van die verantwoordelijkheid af te komen, geven zij de schuld aan anderen of het systeem of dat het hun lot is. Dit is een onbewust proces.

In de tweede plaats, stel dat je uit een arm of middelmatig gezin komt, dan kan het bijna niet anders dat jij middelmatig of zelfs slechter presteert. Want het zijn je overtuigingen die helemaal in je DNA verweven zitten.

Wie geven wij de schuld?

En geef nu niet je ouders of wie dan ook de schuld. Die anderen weten ook niet beter. Hoe kunnen ouders met geldgebrek en/of schulden, overbrengen hoe je verstandig met geld om moet gaan? Geldgebrek of schulden is niet het probleem. Het is zijn jouw overtuigingen hoe je over geld denkt, hoe je denkt over jezelf, etc.

Wanneer je hongerig bent naar geld, dan ga je nadenken. En dan bedoel ik niet uit hebzucht (want ik heb het niet over miljoenen aan geld, maar bijvoorbeeld over € 200), maar wanneer de nood hoog is. Snijdend hoog! Soms ga je anders denken. Met andere woorden, je komt in actie.

Een anekdote: de monnik en de jonge man

Een jonge man, gekleed in een mooie pantalon met een bijbehorende colbert, en smetteloos witte overhemd, een mooi gekleurde stropdas, en een paar dure schoenen die prachtig kleurde bij het geheel, bezocht een monnik.

Hij zei tegen de monnik: Ik zit met een probleem. Ik wil heel graag succesvol worden en dat lukt maar niet. Nu ben ik teneinde raad. En via via had ik gehoord dat ik bij u op het juiste adres ben.

Nee, ik kan je niet helpen, zei de monnik. Ja maar, ik wil heel graag alles leren om dat doel te bereiken. Ik heb er alles voor over. Vertel mij wat ik moet doen riep deze wanhopige jongeman.

De monnik keek naar beneden en liep weg. De jonge man wist eigenlijk niet wat hij moest doen, maar besloot toch achter de monnik aan te lopen. De monnik stopte bij een groot meer. Hij draaide zich plotseling om, keek de man aan, en liep het water in.

Tja, dacht de man, dat kan ik niet doen. Weet je wel wat ik voor mijn kleding heb betaald? De monnik liep door en riep: als jij succesvol wilt worden, dan volg je mij. De man besloot om zijn kleding uit te trekken en het aan de dichtstbijzijnde boom op te hangen en liep in zijn onderbroek het water in.

Hij kwam op de plek aan waar de monnik stil stond. De monnik keek de man doordringend aan en vroeg aan hem: Hoe graag wil jij succesvol worden? Eindelijk, dacht de man, de monnik wil mij helpen. Hij antwoordde: Heel graag!

De monnik legde zijn hand op het hoofd van deze jonge man en drukte hem onder water. De man kon nog net op tijd ademhalen voordat hij onder water ging.

Na meer dan anderhalve minuut begon de man zich ongemakkelijk te voelen, en wilde weer omhoogkomen. Hij moest ademhalen. Uiteindelijk kwam hij proestend boven water. Terwijl de monnik hem nog doordringender aankeek en met een luide stem vroeg hoe graag hij succesvol wilde worden, kon de man nauwelijks antwoord geven. Op het allerlaatste moment kon hij nog roepen dat hij dat heel graag wilde voordat hij weer onder water teruggeduwd werd. Hij had nauwelijks de tijd gehad om adem te halen.

Hij wilde meteen weer omhoogkomen maar was kansloos tegen de druk van de hand van de monnik. Het begon echt nijpend te worden. Hij begon met zijn armen, benen en zelfs met zijn hele lichaam te worstelen tegen die ene hand van de monnik. Het leek wel uren te duren!

De monnik liet los en liep weg. Proestend en happend naar lucht kwam de jonge man boven water. Hij was helemaal gedesoriënteerd en kon geen woord uitbrengen. Maar keek de monnik hulpeloos en wanhopig aan toen deze zich omdraaide, zoekend naar een antwoord op zijn gezicht!

Vervolgens antwoordde de monnik: als jouw verlangen naar succes net zo groot is als dat ene moment dat je naar zuurstof snakte, dan pas zal je succes ervaren.

Wat is hier de boodschap?

Wat zou er met jou gebeuren wanneer JIJ door die monnik onder water wordt gehouden? Geef jij je over? Zoek je ook niet naar mogelijkheden om onder die drukkende hand vandaan te komen omdat je MOET en WILT leven? Je wilt doorademen OM te kunnen leven! Kortom, wil jij meer dan genoeg geld hebben OM met plezier te kunnen leven? Hoe groot is die wens? Hoe groot is jouw noodzaak? Is deze net zo groot als de behoefte naar zuurstof??

Verantwoordelijkheid

Je kunt de overheid de schuld geven dat zij verzuimd heeft om lessen te ontwikkelen “hoe om te gaan met geld” en “hoe geld moeiteloos aan te trekken”. De overheid weet namelijk zelf ook niet hoe ze met geld moet omgaan. Dus wil je het ook niet van hun leren hoe je met geld om moet gaan, en al helemaal niet hoe je gemakkelijk geld kunt aantrekken.

Door middel van de gebaande en opgelegde paden geld aantrekken is niet de weg! Ja, bij de overheid zitten knappe koppen, die lang gestudeerd hebben en gespecialiseerd zijn op een bepaald gebied. Natuurlijk zijn die ook nodig. Echter het zal wel duidelijk zijn dat ze hun werk doen vanuit opgelegde moraal en paden.

Verleg jouw verantwoordelijkheid niet naar de overheid. En wordt jou nu een mogelijkheid geboden om bewust te worden wat er op grote schaal gebeurt en nog steeds gebeurt. Prima. Nu ben jij aan zet om zelf de touwtjes in handen te nemen. En vooral op de juiste manier.

Evenzo heb ik er ook heel lang over gedaan om op de juiste manier eenvoudig geld aan te trekken. Die tijd wil ik jou besparen. Met andere woorden, niets is zo frustrerend dan lang te wachten op resultaten. Vooral als je situatie nijpend is. Dat kan echt veel gemakkelijker, ontspannender en sneller. Er is een manier om een goede start te maken met het aantrekken van meer geld. Je moet alleen weten hoe.

De methodiek

De “hoe” heb ik in een methodiek gegoten die je altijd kunt gebruiken. Dus niet alleen voor het manifesteren van geld. Stap voor stap word je door het proces geleidt. En moeilijk is deze absoluut niet. Eerlijk gezegd is dit nog gemakkelijker dan wanneer je uit je hoofd 100 vermenigvuldig met 200.

Ik heb deze methodiek beschreven in mijn e-book, welke je gratis kunt downloaden. Inderdaad, ik bied dit gratis aan omdat ik je echt wil helpen. Het is namelijk zo belangrijk dat jij je gelukkiger gaat voelen. Dat het in jouw leven draait om plezier hebben. En sterker nog, wie weet wordt je leven wel supergeweldig wanneer jij je de methode eigen maakt.