fbpx
Gedachten en overtuigingen doorbreken

TIP: Gedachten en overtuigingen doorbreken

Wanneer je verandering in je leven wilt aanbrengen dan zou je bepaalde gedachten en gewoonten en vooral overtuigingen moeten doorbreken.

Maar hoe?

Het is belangrijk om te begrijpen dat alles start vanuit je gedachten en dat gedachten vaak afkomstig zijn van overtuigingen. Overtuigingen zijn niet meer of minder dan continu herhalen van gedachten totdat ze moeilijk te veranderen zijn. Heel simpel gezegd: verander je gedachten en je overtuigingen. Je kunt het toepassen op heel veel gebieden van je leven, zoals het vinden van een liefdespartner, genezing van een ziekte, financieel succes en vele andere fronten.

Je zult als eerste aan de slag moeten gaan met je gedachten en je overtuigingen. Wat speelt er elk moment in je hoofd af? Dat stemmetje dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet kan, dat je het moeilijk vind om .. (vult het maar in), dat je te lelijk bent om .. (vult het maar in), dat je het niet waard ben, dat je het te eng vind. En zo kan ik pagina’s vol schrijven met dit soort onzin.

Energie

Alles is gemaakt van energie en energie vormt de fysieke werkelijkheid om je heen. Alles wat je met je fysieke ogen waarneemt is allemaal gemaakt van energie. Je kop koffie, je huis, je boek, alles! Dit is niets nieuws onder de zon. De wetenschap heeft dit al decennia erkent en onderschreven. Dit is van essentieel belang, dat je dit accepteert.

Zo besta jij ook uit energie, dichte en vaste energie, je fysieke lichaam. En zo heb je ook een wat ijlere energie, je puur bewustzijn. Jij, als essentie, wil zich uitdrukken en vooral ervaren. En maakt gebruik van energie welke jij kan vormen naar elk gewenst model. De energie die je gebruikt is oneindig en is altijd voor jou beschikbaar. Dit is heel belangrijk dat je dit begrijpt.

Energie heeft twee kanten. Doordat er altijd energie in een onbeperkte hoeveelheid in je leven aanwezig is, is er altijd overvloed. En hoe gebruik jij die? Want je zou kunnen worstelen met het begrip overvloed. Heb je overvloed aan alles wat je hart wenst? Of heb je overvloed aan juist het gebrek of tekort? Geld of tekort aan geld, gezondheid of gebrek daaraan, een baan (geen tijd) of juist geen baan (heel veel tijd). Dit principe is waanzinnig belangrijk!

Daarom is het zo belangrijk wat je gedachten en overtuigingen zijn gedurende de dag. Want dit bepaald hoe jij tegen je leven kijkt. Het zijn je gedachten en overtuigingen die bepalen hoe je overvloed ervaart. Voor de energie maakt het niet uit. Die is neutraal. Energie is niet meer dan de bouwstenen om jouw werkelijkheid vorm te geven.

Hoe is jou situatie?

Ervaar je groot overvloed in de vorm van een gebrek aan overvloed? Sta dan eens stil waarom dit zo is. Jij bent de persoon die keuzes maakt.

Je trekt energie aan op basis van je gedachten en je overtuigingen en die energie gaat rechtstreeks terug naar gedachten en overtuigingen. Zolang je dit blijft doen, krijg je meer van hetzelfde. In de vorm van situaties, gebeurtenissen, omstandigheden en personen.

Op basis van de perceptie van je leven, zie je in je leven steeds terugkomen wat je verwacht. Waar je perceptie is, is de focus in je leven en dat krijg je te zien. Als je op zoek bent naar een rode Ferrari, zie je die ineens overal rijden. Ze waren er altijd al, maar je zend energie uit en dat trek je aan.

Op basis van je gedachten en overtuigingen geef je je leven weer. Als de perceptie over jezelf bestaat uit gedachten dat je geen respect ontvangt omdat je het niet waard bent, dan zend je al die energie die er om je heen is rechtstreeks naar ‘meer gebrek aan overvloed’. Meer gebrek aan gezondheid, meer eenzaamheid, meer financiële nood.

Jouw gedachten en overtuigingen vormen samen een volmaakte cirkel. Je hebt beiden nodig om je ze te kunnen veranderen.