Focus op je droom zorgt dat je droom werkelijkheid wordt

“Focus op een doel is niet altijd bedoeld om te worden bereikt, vaak zijn ze er gewoon om richting te geven aan wat je doet.”

Ben je klaar om te leren hoe een wereldberoemde acteur, een veel gevraagde motiverende spreker, een bekende cosmetisch arts, een politicus of ster, de levens van miljoenen mensen beïnvloedt? En wil je weten hoe zij een eeuwig nalatenschap achterlaten?

Hoe vaak gebeurt het niet dat je weinig succes hebt, in wat het ook mag zijn? Hoe vaak gebeurt het dat je financieel aan de grond zit of de eindjes aan elkaar moet knopen? Vaak is dit met een gezin aan je zijde of wellicht ben je alleen. Deze situaties zijn ver weg van succes en financiële zekerheid.

Dus wat doe je? Gewoon harder werken…?

NEE… Dat is echt de weg niet!

De meeste bekende mensen hebben ooit op een stuk papier of in een schrift opgeschreven wat ze willen. Een duidelijk doel, waar ze naar toe willen of wat ze willen bereiken. Ofwel een focus. Het klinkt eenvoudig. Het is ook eenvoudig.

Elke dag lezen ze wat ze hebben opgeschreven en dat doen ze voor een bepaalde reden. Hun verlangen of hun fantasie, wat ze willen en wat ze aanspreekt, leggen ze op die manier vast in hun onderbewustzijn.

Ten eerste, dit is geen filosofie … Dit is neurowetenschappen en psychologie.

Psychologen vertellen ons dat ongeveer 90% van ons leven onbewust is. Dit betekent dat je eigenlijk op automatische piloot functioneert gebaseerd op wat er in je onderbewustzijn zit. Het is belangrijk om je dromen op te dragen aan je onderbewustzijn door het proces van opschrijven van je verlangens.

Bewustzijn

Dit is het deel van jou dat denkt en redeneert en dit deel beslaat slechts 10% van je gedachten en gevoelens. Je vrije wil ligt in dit gebied. Dit is het deel dat een idee kan accepteren of afwijzen. Als je bijvoorbeeld een oranje beer ziet, die normaal bruin is en nooit oranje is geweest zover je dat weet, dan zal je de oranje kleur afwijzen omdat je bewust bent dat het onwaar is.
Een ‘gedachte’ die je bewust kiest, bepaalt uiteindelijk wat er in je onderbewustzijn omgaat.

Als je een gedachte accepteert, gaat het naar de tweede deel van je persoonlijkheid, je onderbewustzijn en daarom heeft elke grote presentator, leider, filosoof en leraar ons gezegd: ‘Je wordt wat je denkt.’

Onderbewustzijn

Nu je de basisfuncties van de bewuste geest begrijpt, leg ik het onderbewuste of onbewuste deel van je geest kort uit. Dit deel neemt 90% voor zijn rekening.

Met je onderbewustzijn geef je richting met je eigen persoonlijke, duidelijk belangrijkste doel. Door de focus op je dromen te leggen kun je je angst overheersen en elke uitdaging tussen jouw en jouw gewenste levensstijl aankunt.

Je onderbewustzijn is het meest prachtige en mysterieuze deel van je. Elke gedachte die je bewustzijn kiest te accepteren, moet dit onbewuste deel aanvaarden, het heeft namelijk geen mogelijkheid om het te verwerpen.

Elke gedachte die je bewust of onbewust kiest maakt indruk op het onderbewustzijn en wordt overal in dit deel van je persoonlijkheid opgelost. Vaste ideeën blijven zich dan zonder enige bewuste hulp uitdrukken, totdat ze vervangen worden met een ander idee of beeld.

Waarom vertel ik je dit?

Het is belangrijk om de onderbewuste en bewuste geest te begrijpen, want dan begin je goed te begrijpen waarom beroemde en/of succesvolle mensen hun ambities voor het leven op een stuk papier of schriftje schrijven en het elke dag lezen.

Misschien vraag je je af waarom ze dat doen?

De reden is dat het onderbewustzijn geen onderscheid kan maken tussen een droom of realiteit. Net zoals een hypnotiseur je onderbewustzijn bevelen kan geven om als een hond te blaffen, kan je het beeld veranderen van wie je bent en wat voor jouw leven mogelijk is.

Door duidelijk je belangrijkste doel te schrijven, vertel je je onderbewustzijn wat je moet creëren in plaats van het beeld te hebben dat gebaseerd is op wat er in je verleden is geweest.

Nu is het jouw beurt om precies hetzelfde te doen om je carrière, je rijkdom, gezondheid, geluk en liefde te beheersen.

Vraag jezelf af, “Wat wil ik echt?”
Vraag jezelf: “Is het waar? Zou ik dit echt willen, of ben ik aan het oplossen? Gebruik ik mijn bewustzijn en verbeelding wel voldoende?”
Schrijf op wat er in je gedachten is.
Herschrijf het net zolang totdat je het voelt in je lichaam. En dat je er vrolijk en gepassioneerd van wordt.

Hier volgt een voorbeeld:
“Ik, George Lucas, zal de eerste hoogst betaalde filmregisseur, producent en schrijver in de Verenigde Staten zijn. In ruil daarvoor zal ik de meest opwindende films regisseren en produceren om het publiek te vermaken. Vanaf 1973 zal ik wereldberoemdheid bereiken en vanaf dat moment tot eind 1980 heb ik een miljard dollar in mijn bezit. Ik zal op die manier plezier, innerlijke harmonie en geluk bereiken.

George Lucas, 1965″

VOLGENDE STAPPEN …

Nu je je doelstellingen voor je leven hebt uitgeschreven, ben je begonnen met je onderbewustzijn voor te bereiden. De meeste mensen doen dit niet, maar als je de meest succesvolle mensen van de wereld bestudeert, hebben ze bijna allemaal hun doelen en wensen opgeschreven. Ze hadden een duidelijke focus welke richting ze op wilden.

De sleutels tot succes zijn je dromen die je opschrijft.

De waarheid is dat de meeste van de grootste winnaars ooit een visie over hun leven hebben geschreven. Het is niet alleen George Lucas, Thomas Edison of Beethoven. Het is niet alleen jij, als je het maar doet …

Het zijn honderden van de grootste winnaars van menselijk potentieel ooit.

Nu hadden de meeste van deze mensen geen idee van hoe ze deze dromen zouden laten gebeuren, ze wisten gewoon dat ze het wilden.

Dat is de eerste stap ….

Dus de vraag is: wat wil je …? Wat wil je echt …?

Schrijf het op papier net zoals ik heb voorgesteld en kijk hoe je leven beter wordt dan het al is. Je kunt geluk bereiken, angst overwinnen en een hele grote kracht worden.

Foto: bron

Naam: pixel2013