ANGST OVERWINNEN IN 5 TIPS

Het is niet gemakkelijk om van je angst af te komen, of je angst te overwinnen. Helemaal als je in een oude overtuiging blijft hangen. Angst veroorzaakt enorme weerstand en uiteindelijk grote teleurstellingen. Je hebt een doel, maar die angst is een heet hangijzer wat maar niet van je af te werpen is.

Laten we eens anders naar angst kijken. Het is een primaire reactie op iets dat om je heen gebeurt. De situatie kan nooit in jou gebeuren, het is altijd een reactie op iets om je heen.
De angst is een reactie dat in jou gebeurd. Je bent de ultieme bron en niet de omstandigheden. Het is een gevoel wat je al kilometers van te voren aan ziet komen. Ontwijken is onmogelijk. Ineens is het daar. Je hart bonkt in je keel, je bloeddruk stijgt, je handen worden klam, je oksels beginnen te klotsen en je het zweet staat op je voorhoofd.

Ik heb gelukkig goed nieuws voor je! Je kan het gevoel moeiteloos verwijderen. Hoe? Dat ga ik jou leren.

Wanneer je in een situatie komt wat jou beangstigd dan betekent dat, dat je je laat leiden door de buitenwereld. Je zou bijna denken dat je er geen controle over hebt. Niets is echter minder waar. Jij hebt altijd een kracht gehad die in jouw lichaam, jouw bewustzijn stroomt. En deze kracht kan ervoor zorgen dat je situaties anders gaat beleven door middel van andere gedachten of beelden. Het gaat je helpen om angst te overwinnen.

Verder hebben wij vaak standaard een oordeel over een bepaalde gebeurtenis. Vaak direct, zonder dat we daar over nadenken. Stop daar eens mee. Voordat je gaat reageren op een situatie kan je even een paar tellen rust nemen in plaats van op de automatische piloot te reageren. De keuze ligt in jouw handen.

Je kunt doorgaan met je ingesleten patroon door steeds verder te gaan met de automatische gedachten welke twijfel en angst veroorzaken. Maar wees eens eerlijk naar jezelf. Voelt dat voor jou echt prettig aan?

Je kunt namelijk wel degelijk kiezen voor krachtige gedachten waarbij je je op je gemak voelt. Het is mogelijk om je angst, twijfels, piekeren en zorgen aanzienlijk te verminderen of helemaal te verwijderen. Angst overwinnen is geen illusie. Jij kan angst overwinnen, met de middelen die je altijd in je hebt gehad.

Ontdek ook het gratis het eBook “Hoe je zonder moeite direct je verlangens manifesteert” hier.

In plaats van angst, twijfels of piekerende gedachten komen nu inzichten die gaan zorgen dat jij consequent de juiste keuzes maakt om tot een plezierige gemoedstoestand te komen. Hieruit vloeit groei in plaats van angst.

Hier zijn 5 eenvoudige technieken die je kunt gebruiken om angst te doorbreken wanneer de volgende situatie zich voordoet waar iets je weerhoudt van doen wat je echt wilt doen.

1. Verander je houding en expressie

Ga als eerste rechtop staan. Rechte rug, schouders naar achteren en ontspan ze naar beneden, niet opgetrokken naar je oren, kin iets omhoog en borstbeen vooruit. Tover nu een glimlach op je gezicht. Dit is al een zelfverzekerde houding. Dit is zo eenvoudig om te doen, en toch maken maar weinig mensen ervan gebruik.

Probeer het nu meteen eens.

Ga dit bewust doen, de komende 30 dagen! Waarom 30 dagen? Je hebt mogelijk bijna je hele leven anders gelopen of gezeten dan op de manier die je net geleerd hebt. Het kost tijd om je houding te veranderen. Daarom dus 30 dagen. Op een gegeven ogenblik doe je het automatisch.

2. Draai het script om

Angst komt vaak voort uit negatieve gedachten – zorgen en twijfels over wat er zou kunnen gebeuren. We besteden veel tijd aan het nadenken over ‘wat als’, maar de meeste van onze angsten komen nooit daadwerkelijk uit. Dus dat is al een grote reden om je gedachten te veranderen.

De volgende keer dat je merkt dat je overweldigd bent door alle enge dingen die kunnen gebeuren, draai je het script om. Overgiet je geest met beelden van wat je echt wilt en positieve affirmaties.

3. Wees dankbaar en vreugdevol

Dankbaarheid en vreugde zijn de krachtigste emoties die je kunt hebben. Zo krachtig zelfs, dat er geen plaats is voor angst, zorgen of twijfel binnen een dankbare en vreugdevolle geest.

Dus, de volgende keer dat je je angstig voelt, denk dan aan verschillende dingen waar je dankbaar voor bent en voel echt de dankbaarheid. En wees vreugdevol. Denk aan dingen waar je waanzinnig blij van wordt. Als je dat doet, zal alles in een oogwenk veranderen.

4. Stel je een succesvol resultaat voor

Wanneer je ergens bang voor bent, ga dan een stap terug en stel je jezelf voor dat je de taak met succes hebt voltooid of het obstakel overwint waarmee je geconfronteerd wordt. Dit klinkt wellicht vreemd. Eerst een stap terug doen en dan vervolgens twee stappen vooruit. Ja inderdaad, je neemt een stap terug om de focus van de angst weg te halen en plaats te maken voor een beeld dat je een ander doel hebt dan te blijven in de angst. Dat is dus twee stappen vooruit naar de toekomst en twee stappen vooruit naar angst overwinnen.

Stel jezelf voor dat je al bent geslaagd. Stel je de lofbetuigingen voor die je zult krijgen, het saldo op je bankrekening groeit of de vreugde die je voelt als je het hebt volbracht. Laat jezelf echt de emoties ervaren die je zult voelen als je slaagt.

Visualiseer je succes keer op keer en houdt het beeld ervan in gedachten. Dit zal je focus richten op wat je wilt, in plaats van wat je niet wilt – op prestatie, in plaats van op angst.

5. Neem de stap, ondanks je angst

We reageren doorgaans op wat er in de buitenwereld gaande is. En niks is eenvoudiger dan twijfel en zorgen onze gedachten en emoties laten overnemen. Soms is alles wat we nodig hebben om angst te overwinnen gewoon het zetten van een kleine stap naar wat we willen, zelfs als we geen idee hebben wat de volgende stap zal zijn of zou moeten zijn.

Door erin te springen en actie te ondernemen, kunnen we niet alleen vaart winnen, maar het kan ook onthullen wat de volgende stap zou moeten zijn. Voordat je er erg in hebt, beginnen de obstakels en uitkomsten waar we ons zo’n zorgen over maakten, te verdwijnen. Je zit dan in een flow.

Door deze technieken te gebruiken, kun je laten zien dat zorgen, twijfel en angst geen partij zijn voor de ongelooflijke kracht die in je zit.

Ontdek ook het gratis het eBook “Hoe je zonder moeite direct je verlangens manifesteert” hier.

Foto: bron

Naam: ghwtog