Hoe 68 seconden helpt bij het creëren van meer geld

Wie wil geen geld creëren? Dat wil iedereen wel. Toch zijn er mensen die vinden dat geld een slechte invloed heeft op mensen. Gelukkig zie ik heel veel goede dingen en ideeën ontstaan onder andere dankzij geld. Want als je geld hebt, kan je anderen helpen. Zoals bijvoorbeeld iemand uit je familie of een goede vriend(in). Of je kan iets wezenlijks betekenen voor de wereld. Dus ik zie alleen maar goede dingen als het over geld gaat.

Geld willen creëren is 1 ding, maar hoe doe je dat op de juiste manier? Want klaarblijkelijk is niet iedereen behept met genoeg geld om alle plezierige dingen te kunnen bekostigen.

Leuke dingen doen

Denk aan bijvoorbeeld: leuke en vooral verre vakanties, extra beenruimte kopen in een vliegtuig, spontaan dingen kopen, die ene fiets kopen waar eigenlijk je hart naar uitgaat en niet die alternatief, een leuke sport beoefenen, leuke weekendjes erop uit, die ene horloge van 20k, of die tas die zo mooi zal staan bij je nieuwe outfit, dat ene gave concert bijwonen waarvan de instapkaarten vanaf 175 euro beginnen, een olympisch evenement bijwonen, en ga zo maar door.

The sky is the limit om te bedenken wat je graag zou willen doen met dat extra beetje geld.

Technieken

Ik gebruik enkele technieken om te bepalen hoeveel extra geld ik wil verdienen. Elke maandag schrijf ik dat dan in mijn boekje op. Dat boekje is een wensenboekje. Ik schrijf mijn gedachten op die mij te binnen schieten en zeker niet wil vergeten. Het is een soort tweede geheugen met veel inspirerende ideeën, gedachtenkronkels en inzichten.

Daarnaast maak ik ook gebruik van een dreamboard. Dit is een zeer krachtige tool om datgene te verwezenlijken wat ik wil. Mijn brein weet namelijk niet het verschil tussen wat zij echt ziet met haar fysieke ogen of wat ik visualiseer. Ook wanneer ik kijk naar een dreamboard, weet mijn brein niet of dat echt is of dat ik slechts naar afbeeldingen kijk.

Het zou kunnen dat je dit alles maar vreemd vindt en het als onzin vindt klinken. Maar je bent niet toevallig op deze blog terecht gekomen. Er zal een sterk verlangen bij je aanwezig zijn om meer leuke dingen te gaan doen, en daar heb je toch echt extra geld voor nodig. En misschien is de moed jou in de schoenen gezakt en raak je er enigszins gefrustreerd van dat je iets niet kunt doen of kunt kopen omdat je er simpelweg geen geld voor hebt.

Ja dikke pech. En toch kan ik je zeggen dat datgene wat je graag wilt gaan doen of wilt kopen dichterbij jouw mogelijkheden behoort dan in eerste instantie zal lijken. Ik vraag je dan ook om toch nog even verder te lezen. Het is de moeite waard.

Gedachten

Dagelijks worden we opgeslokt door onze gedachten die alle kanten opschieten. En we hebben per minuut 50 gedachten. Dat is heel veel! En dan te bedenken dat de wet van aantrekking inhaakt op iedere gedachte. Oeps! Betekent dit nu dat alles wat je denkt door de wet van aantrekking wordt bekeken en dat het gelijksoortig in de werkelijkheid voor je wordt neerzet? Nee, gelukkig niet! Daar is wel wat meer voor nodig.

Je fiets is gestolen

Het volgende herken je vast wel. Er is iets in het verleden gebeurd. Laten we zeggen dat je fiets is gestolen. Niet fijn. Je vond het verschrikkelijk en je had op dat moment niet voldoende geld om een nieuwe fiets aan te schaffen en daar baalde je enorm van. Want je gebruikt de fiets bijna dagelijks en nu moest je steeds gebruik maken van het openbaar vervoer en was je langer onderweg. Zonde van je tijd. Na maanden kon je pas een tweedehandse fiets aanschaffen. Maar die fiets fietste toch heel anders. Hij fietst zwaarder en heeft een andere zit. Je werd er niet blijer van. Het tegenovergestelde vond plaats. Boosheid is een betere omschrijving voor je emotie.

Je hebt wat geld bij elkaar gespaard om een nieuwe fiets te kunnen kopen die echt beter op jou is afgestemd. Op naar de winkel en je wordt goed geholpen om de juiste keuze te maken.

De verkoper laat alles zien en licht alles toe. Je hebt zelfs een proefritje gemaakt. En dan komt het moment om de knoop door te hakken. Alle voordelen van de nieuwe fiets spreken je aan, hij fiets lekker, hij heeft een goede zit, hij trapt licht en je hebt wat extra versnellingen tot je beschikking. Kortom, de deal is eigenlijk gemaakt.

Beslissing bleef uit

Maar dan komen die venijnige gedachten om de hoek kijken. “Stel nou dat deze geweldige fiets nu weer gestolen gaat worden?” Je zegt tegen de verkoper dat je er nog even over na gaat denken. En laten we eerlijk zijn, dat nadenken gaat over hoe je kunt voorkomen dat de fiets niet weer gestolen gaat worden. Ja toch?

Een betere slot op de fiets, zal dat helpen? Tja, de buurt waar je woont staat ook niet bekend om zijn veiligheid. Er wordt wekelijks wel een fiets gestolen. Een verzekering afsluiten? Maar ja, dat dekt de kosten voor een nieuwe fiets, dat wel. Maar dan sta ik weer een paar weken zonder fiets, en moet ik weer gebruik maken van het openbaar vervoer. Hoe moet ik dit dan oplossen?

Misschien moet ik gewoon dankbaar zijn voor mijn tweedehands fiets, en het geld gewoon op een spaarrekening zetten. Enfin, en zo ben je een paar dagen bezig om jezelf te overtuigen wat je het beste kunt doen.

Het heeft een hoop tijd gekost om het geld bij elkaar te sparen, en als de nieuwe fiets gestolen wordt, is dat wel erg zonde van het geld en tijd. Het heeft je 8 maanden gekost!

Dit is het probleem!

Doordat je meerdere dagen achterelkaar besluiteloos met deze gedachten aan spelen bent, zal het op den duur tegen je gaan werken. Zodra je met een gedachte rondloopt die langer dan 68 seconden duurt, dan zal deze uiteindelijk in jouw realiteit werkelijkheid worden. Maar waar maak jij nu je druk om?

De 68 seconden regel

Goed, ik ga je nu vertellen dat 17 seconden aan gedachten gelijk staat aan 200 uur actie. Dat is heel veel! Dat is iets meer dan 8 dagen actie. 2 maal 17 seconden (= 34 seconden) staat gelijk aan 2000 uren actie (83 dagen). 3 maal 17 seconden (= 51 seconden) staat gelijk aan 20.000 uren (833 dagen, dat is iets meer dan 2 jaar) aan actie. 4 maal 17 seconden, en zo komen we op die 68 seconden, staat gelijk aan 200.000 uren aan actie! Dat is 22 jaar!! Begin je nu te begrijpen hoe krachtig jouw gedachten zijn? Geef jou dit een reden om vanaf nu aan dingen te denken die je wilt?

Bedenk je eens dat, als je dagelijks, meerdere momenten op een dag, met de gedachten rondloopt of je een nieuwe fiets moet kopen maar je bang bent dat deze fiets dan weer gestolen gaat worden, wat dat doet. En die gedachten duren langer dan 17 seconden, of, en nu mag ik dit wel zeggen, ze duren langer dan 68 seconden. Er zit achter die negatieve gedachten extra energie in de vorm van 200.000 uren aan actie die je weggeeft, of beter gezegd terugstuurt het Universum in om iemand te triggeren een nieuwe fiets te stelen. Dit heet afstemmen, en dat is wat je doet! Je stemt je energie af op datgene wat je niet wilt. Ik hoef geen waarzegger te zijn om jou te vertellen wat er binnen een jaar staat te gebeuren.

Hoe meer je met gedachten loopt die jou eigenlijk niet ondersteunen om een gelukkig en succesvol leven te hebben, hoe krachtiger je de vibratie en intentie (wat jij wilt) neerzet om datgene te laten gebeuren wat je eigenlijk helemaal niet wilt!

Het voorbeeld van de fiets was sprekend. Heel tastbaar. Maar wat  als je dit ook doet met geld? Besef dat je door af te stemmen, je energie heel erg aan het centreren bent. Als een soort zonnestraal door een vergrootglas die ervoor zorgt dat de oppervlakte gaat branden.

Alles is energie

Energie is niets anders dan een frequentie die op een bepaalde manier vibreert. Jij bent energie. Jij vibreert. En de energie die jij wilt neerzetten, bepaal jij. Wanneer je met het verkeerde been uit bed bent gestapt vibreer jij anders dan normaal.

Geld creëren

Als je geen geld hebt, en dat is volgens jouw gedachten een rode draad in je leven, dan zal dat ook altijd zo blijven. Je staat voor een rood verkeerslicht en staat te poppelen om door te gaan met op z’n minst wat meer geld op je bankrekening dan wat je nu hebt. Dit wijst erop dat je vanuit een tekort gedachten leeft, en dan verwacht je alleen maar een tekort en zal je ook in je dagelijkse leven tekorten zien. Het bevestigt jouw verwachtingen. Dit is al de eerste blokkade die jou ervan weerhoudt van meer geld te ontvangen en bezitten. Wil je geld creëren? Verander je gedachten.

Het is natuurlijk een open deur. Begin je gedachten langzaamaan te veranderen in andere gedachten die jou uiteindelijk straks meer geld gaan opleveren. Maar hoe doe je dat?

Door:

  1. Bewustwording
  2. Geen oordeel
  3. Stel een vraag

Wordt eerst bewust van je gedachten. Neem eens in de ochtend 5 minuten de tijd om bewust te worden van je gedachten. Waar denk ik aan? Zijn dat negatieve gedachten? Herken deze negatieve gedachten.

Ga niet meteen in de verdediging door te oordelen dat ze slecht zijn. Ze zijn er. Dat is wat je eerst moet doen. Bewust worden dat je met die gedachten niet het gewenste resultaat zult krijgen.

Adem nu door. Beweeg je schouders om de spanning los te laten. Want onbewust doet dit wat met je. Maar je leert nu om dit te veranderen. Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is om uiteindelijk je denkpatroon/gedachten te veranderen.

Vragen stellen

Wij zijn het verleerd om vragen te stellen. “Wie vraagt wordt overgeslagen” zei men vroeger om lastige vragen te omzeilen. Want meer is het niet. Lastige vragen om antwoorden te ontwijken want vaak hebben wij geen antwoorden op lastige vragen. Daarom worden vragenstellers vaak in de kiem gesmoord. Daarnaast zijn wij natuurlijk erg onafhankelijk/individualistisch geworden. Zo is dat ons geleerd. Dus je vraagt niet om hulp. Je lost je (geld)problemen zelf op.

Je gaat vanaf vandaag weer leren om vragen te stellen. Alleen aan wie stel je die vragen? Je staat er in dit leven niet alleen voor. Je beste vriend is het Universum. Aan het Universum kan je elke vraag stellen die je maar wilt. “The Universe got your back”. Hoe fijn is dat, om een onvoorwaardelijke vriend te hebben die jou in alles steunt en nooit moeilijk doet, en jou altijd helpt? Dat is wat het Universum doet. Hoe veilig en geborgen voelt dat aan om aan een trouwe vriend in alle openheid je vragen te stellen?

Maar hoe stel je een vraag aan het Universum? Op welk moment stel je de vraag? Wat voor een vraag stel je? Heel simpel!

Hoe kan je negatieve gedachten ontkrachten

Nog even wat anders. Ik heb eerder al gezegd wat 68 seconden aan gedachten voor een effect heeft. 5 minuten aan negatieve gedachten is catastrofaal! Er is een krachtige manier om die negatieve gedachten te ontkrachten. Met behulp van het Engelse woord “cancel”. Waarom een Engels woord? Omdat de Engelse taal een universele taal is. Door het woordje “cancel” 3 keer achter elkaar in gedachten of hardop te zeggen (mijn voorkeur), wordt de energie van die negatieve gedachten ontkracht. Het werkt fantastisch.

Nadat je vastgesteld hebt dat je de afgelopen 5 minuten negatieve gedachten hebt gehad, begin je eerst met het opzeggen van het woordje “cancel, cancel, cancel”. En vervolgens stel je een vraag aan het Universum. Dit is een open vraag. Een gesloten vraag is bijvoorbeeld: zal ik vandaag geld ontvangen? Daar kan alleen een ja of een nee op geantwoord worden. Een open vraag die je kan stellen aan het Universum is: Hoe kan ik aan ondersteunende gedachten komen? Wat is ervoor nodig om gedachten te hebben die beter aansluiten om geld te ontvangen? Hoe kan ik geld creëren? Wat kan ik vandaag doen om mij beter te voelen?

Hoe antwoord het Universum?

Het Universum geeft je op verschillende manieren antwoord. Het is belangrijk om te weten dat niets toevallig gebeurt en dat alles een reden heeft. Stel je hebt de vraag gesteld: Hoe vind ik mijn passie om meer dan voldoende geld te verdienen? Een dag later ontmoet je iemand die vertelt over hoe hij 3 jaar geleden met zijn passie is begonnen en nu uitgegroeid is tot een mooie business. En hij vertelt hoe hij is begonnen na een periode dat hij financieel aan de grond zat, hoe hij verandering heeft aangebracht. Hij geeft jou zijn visitekaartje.

Toeval, en zomaar een ontmoeting? Nee natuurlijk niet. Dit is het antwoord op jouw (levens)vraag. Zo stuurt het Universum het antwoord op jouw gestelde vraag. Het kan ook zijn dat iemand je iets vertelt over een ervaring of een plek waar hij is geweest. Dit kan ook een antwoord zijn op je vraag in de vorm van een boodschap.

Wil je hier meer over weten?

Wanneer je echt op een keerpunt staat dat je serieus meer geld wilt creëren, dan kan je als hulpmiddel mijn e-Book downloaden. Hierin ontdek je hoe je meer geld kunt creëren. Dit geeft een basis waarop je altijd terug kunt vallen. Meer geld manifesteren door de Wet van Aantrekking is je alleen herinneren hoe je dat moet doen. Het is geen geheim, je bent het alleen maar vergeten. Zodra je ermee aan de slag gaat, komt alles weer naar boven.